Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages

Lekkages kunnen niet alleen erg vervelend zijn, maar ook aanzienlijke schade aan uw huis aanrichten. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en het loodgieterssysteem in topconditie te houden. De onderstaande suggesties zijn bedoeld om veelvoorkomende lekkages te voorkomen.

Houd uw leidingen in de gaten

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Kijk uit voor indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Controleer afdichtingsringen

Lekkages kunnen voorkomen bij afdichtingen rond kranen en leidingen die na verloop van tijd verslijten. Het is verstandig om regelmatig de staat van de afdichtingen te controleren en ze te vervangen indien nodig. Met een goede afdichting wordt voorkomen dat er water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Houd de afvoer vrij van vuil om problemen te voorkomen

Voorkom verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te gooien. Verminder de kans op lekkages door verstoppingen te voorkomen in uw leidingsysteem. Een eenvoudige manier om lekkages te voorkomen is door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Neem de waterdruk regelmatig onder de loep

Een overschot aan waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Controleer de waterdruk op regelmatige basis en corrigeer indien nodig. Een simpele drukregelaar kan helpen om schade te voorkomen.

Bescherm uw woning tegen gebruikelijke lekkages met deze waardevolle aanbevelingen

Als het vriest, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Isolatie van leidingen in onverwarmde ruimtes en bij extreem koud weer langzaam water uit de kranen laten lopen, voorkomt bevroren leidingen. Zo kunt u voorkomen dat de leidingen bevriezen en barsten.

Houd uw leidingen goed onderhouden om lekkages te voorkomen

Houd uw systemen goed onderhouden en los kleine problemen tijdig op om grote reparatiekosten en ongemakken te vermijden. Onthoud: het voorkomen van problemen is altijd beter dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Heeft u onverwacht te maken met een lekkage in uw woning? Aarzel dan niet om Folstra B.V. te contacteren om dit probleem voor u op te lossen. Bel om een afspraak te maken naar 010 600 1132.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1132

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Zelf de oude radiator afkoppelen een praktische gids
> Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag
> Wat u moet weten over een lekkende kraan