Wat u moet weten over een lekkende kraan

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer kan voor ongemak zorgen dat u snel wilt oplossen. Naast het feit dat een lekkende kraan erg vervelend is, verspild het ook nog eens onnodig veel water. Dit is natuurlijk jammer, maar er zijn gelukkig makkelijke manieren om een lekkende kraan snel op te lossen.

Een goede voorbereiding is key

Om te beginnen moet de hoofdkraan worden dichtgedraaid voor u bezig gaat met de lekkage, zo voorkomt u dat er meer water lekt. Bepaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg dat u het juiste gereedschap paraat heeft en de benodigde materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Wat de oorzaak is van een lekkende kraan

Er zijn verschillende redenen voor een lekkende kraan. Diverse locaties die u kunt controleren. Controleer de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan water lekt bij de hendel, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Wanneer deze oplossing niet werkt, kunt u de volgende stap overwegen. Wanneer er lekkage aan de onderkant van de kraan optreedt, kan er water via het kraangat lekken. Mogelijk is de hendel lek of is er lekkage in de 'kraanbody'.

Aan de slag gaan met het oplossen van de lekkage in de kraan

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de herstellingswerken. Als eerste stap verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo kunt u bij de binnenkant komen. Draai vervolgens het binnenwerk los om de pakkingring te bereiken, als deze beschadigd is, kunt u deze vervangen.

Het kraanleertje is vaak de kern van problemen bij lekkende kranen. Het is noodzakelijk om na het herstellen van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar volgens de omgekeerde volgorde.

Heeft u het probleem niet verholpen? [Bedrijfsnaam] kan helpen!

Het is mogelijk dat de kraan blijft lekken na montage, wat aangeeft dat de kraan versleten is en vervangen moet worden. Schakel dan direct Folstra B.V. in, wij helpen u graag verder. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 010 600 1132.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1132

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages
> Zelf de oude radiator afkoppelen een praktische gids
> Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag