Zelf de oude radiator afkoppelen een praktische gids

Uw eigen radiatorklep losmaken met deze handige aanwijzingen

Als uw radiator kapot is gegaan of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, presenteren wij hieronder een eenvoudig stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vervangen van de oude radiator moet u ervoor zorgen dat de cv-ketel uitgeschakeld is en de temperatuur onder de 40 graden ligt. Draai de radiatoren die zich boven uw eigen radiator bevinden open om ze leeg te laten lopen.

Wanneer de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt bevindt, is het noodzakelijk om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Het is nodig om de kraan open te draaien zodat de installatie leegloopt. Indien de radiator die u wilt vervangen zich niet op het laagste punt bevindt, is het verstandig om de juiste locatie te zoeken en de vulslang hierop aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk bevindt de radiator zich op het laagste punt in uw woning. Ontkoppel zowel de toevoer- als de afvoerkoppelingen van de radiator. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Een nieuwe radiator monteren in uw huis volgens deze richtlijnen

Na het loskoppelen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Als u hetzelfde type radiator installeert, zijn dezelfde bevestigingsbeugels geschikt. Wanneer u een ander type radiator plaatst met verschillende aansluitpunten, is het nodig om de leidingen te verlengen met de juiste materialen.

Op de volgende manier kunt u de buizen met een fitting verbinden. Door de buis op de correcte lengte af te snijden met de buizensnijder, kunt u de moer over de buis schuiven. De knelring moet over de buis worden geplaatst (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Steek de buis in de fitting en draai de moer goed vast.

Wanneer de af- en toevoer zijn aangekoppeld aan de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen dicht zijn, kunt u het systeem opnieuw vullen via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst water opnemen alvorens deze aan te sluiten op het systeem om de ontluchting te vergemakkelijken. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Mocht het nodig zijn, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Toch een professional inschakelen?

Als het niet gelukt is of als u de voorkeur geeft aan hulp van een expert?Neem contact met Folstra B.V. op om dit voor u uit handen te nemen. Via 010 600 1132 staan we u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1132

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages
> Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag
> Wat u moet weten over een lekkende kraan