Eenvoudig en snel uw douchekraan ontdoen van kalkaanslag

Bij het ontsmetten van uw douche denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het schoonmaken van de douchekraan wordt echter vaak verwaarloosd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan lastig maken en soms zelfs onmogelijk. In het kort, heel ongelukkig. In dit artikel leggen we uit op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Ontkalk uw douchekraan gemakkelijk met deze 3 eenvoudige stappen

Maak een doek vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en veeg hiermee over de douchekraan. Vermijd directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel even zitten op de douchekraan. Afhankelijk van het toegepaste product, moet het een bepaalde tijd inwerken.

Om de douchekraan schoon te maken, is het nodig om water en afwasmiddel te gebruiken. Let erop dat het schuursponsje niet te grof is tijdens het verwijderen van kalkaanslag, om krassen te voorkomen. Na het uitvoeren van andere stappen, is het noodzakelijk de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende finish.

Handige adviezen om kalkaanslag in uw douchekraan te vermijden

Denk er eens over na om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche grondig af, droog het opnieuw af en vermijd ruwe schoonmaakproducten. Hierdoor blijft kalkaanslag in uw douche weg. Als u ondanks deze stappen en tips nog steeds problemen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Folstra B.V..

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1132

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages
> Zelf de oude radiator afkoppelen een praktische gids
> Wat u moet weten over een lekkende kraan